Bowtie XP

BowtieXP maakt het eenvoudig om een vlinderdas te maken die een totaaloverizcht geeft van de risicoanalyse, hierdoor kunt u meer tijd spenderen aan het model en niet aan de vormgeving.

Naast het modelleren van vlinderdassen maakt de software het mogelijk de barrières te categoriseren, activiteiten aan barrières te koppelen en verantwoordelijke vast te stellen.

Het is mogelijk om doormiddel van checklists te controleren of o.a. alle barrières zijn voltooid, alle activiteiten zijn afgerond.

Ga naar onze Bowtie download pagina om de laatste versie van BowtieXP te downloaden.

Bowtie methode

De vlinderdas(Bowtie) methode maakt risico assesments visueel. Het model dankt zijn naam aan vorm van de vlinderdas (Bowtie in het Engels).

Het model is opgebouwd uit een risicobron (hazard) en een kritieke gebeurtenis (critical event). De risicobron is een gebeurtenis, handeling, apparaat etc. die een intresiek risico met zich meebrengt maar op zich nog geen risico is. Een kritieke gebeurtenis is een risico dat vanuit de risicobron (geactiveerd wordt) kan ontstaan of ontstaan is.

Aan de linkerkant van de risicobron en kritieke gebeurtenis staan de oorzaken (threaths), deze kunnen de kritieke gebeurtenis veroorzaken.

Aan de rechterkant van de risicobron en kritieke gebeurtenis staan de gevolgen (consequenses), dit zijn de mogelijke gevolgen van de kritieke gebeurtenis.

Tussen de oorzaken en gevolgen zetten we barrières(controls), deze barrières zijn maatregelen die er voor zorgen dat de kans dat een kritieke gebeurtenis ontstaat beperkt of voorkomen wordt, en mocht deze toch ontstaan de gevolgen minimaal zijn.

 

Gerelateerde pagina's


Risicomanagement
Sharepoint is goed te combineren met de BowTie XP software.
U signaleert risico's die de bedrijfsvoering bedreigen vroegtijdig waardoor u proactief op kunt treden.


Combinatie Investigator
Combineer BowTie XP met investagator om zowel een prospectieve als retrospectieve risico analyse uit te kunnen voeren.

Survey als input
Gebruik de top x lijst van risico's uit de survey als input voor de BowTie.

Download
Wilt u de software vrijblijvend proberen?