MaVIS

MaVIS (Management Veiligheid Informatie Systeem) is een modulair programma volledig ontwikkeld door VBS². MaVIS is een web-enabled applicatie gericht op veiligheid documenten. De kracht van MaVIS zit in de samenwerking tussen projectmanagers, projectleiders, uitvoerders en andere personeelsleden.

Daarnaast borgt het systeem van kennis d.m.v. diverse databanken.

MaVIS bestaat uit een aantal modules:

Basis

De basis module is de framework van MaVIS, deze bevat een management tool voor gebruikers en stamgegevens. De basis module verzorgt het inloggen, gebruikersrechten, talen en de communicatie tussen de diverse modules.

De basis module maakt het mogelijk om rapporten/documenten aan te passen d.m.v. word en Excel templates.

RI&E

De module RI&E kan gebruikt worden om RI&E in te maken en vast te stellen als het registeren van keuzes binnen een project.

Als RI&E en PvA module kan het gebruikt worden om op een gestructureerde manier een RI&E en Plan van Aanpak op te stellen. Daarbij kunnen templates gekozen worden met gecategoriseerde vragen.

Als risico registratie tool kan de module gebruikt worden op risico’s met maatregelen vast te leggen. Niet afgehandelde (weg genomen) risico’s kunnen worden overgenomen in het V&G (O) plan. Als input voor de risico inventarisatie kan een V&G dossier gebruikt worden.

V&G plan Ontwerpfase(V&G-O plan)

Een V&G plan ontwerpfase is een resultaat van risico management in de ontwerpfase. Overgebleven (restrisico’s) worden opgenomen in het V&G plan ontwerpfase. Het V&G plan ontwerpfase is de verantwoording van een opdrachtgever. Een V&G ontwerpfase heeft minimale maatregelen die de opdrachtgever voorschrijft. De database bevat veel standaard activiteiten met risico’s. Voor het bepalen van de minimale maatregelen wordt gebruik gemaakt van de AHS (arbeidshygiënische strategie).

Veiligheids en gezondheids plan uitvoeringsfase (V&G-U plan)

Het V&G plan uitvoeringsfase is het V&G plan die tijdens de uitvoeringsfase van kracht is. Het V&G plan uitvoeringsfase is een resultaat van een RI&E (V&G coördinator uitvoeringsfase) en het V&G plan ontwerpfase. De activiteiten en de minimale maatregelen worden vanuit het V&G plan ontwerpfase overgenomen. De software geeft een melding als er gekozen wordt voor te lage maatregelen.

Voor het bepalen van maatregelen wordt gebruik gemaakt van de AHS (arbeidshygiënische strategie). Hierbij moeten er gemotiveerd worden waarom er gekozen is voor een lagere maatregel dan de hoogst mogelijke maatregel (bron bestrijding).

Veiligheid en gezondheid Dossier (V&G dossier)

V&G dossiers kunnen worden opgenomen in deze module. De V&G dossiers worden per object bewaakt. En dienen als input voor de risico inventarisatie en V&G plannen.

Incident management

De module incident management maakt het mogelijk incidenten te melden en te categoriseren. Op de incident meldingen kunnen analyses gehouden worden die kunnen resulteren in input voor de RI&E en V&G plannen.

Inspecties

De module inspecties gebruikt informatie uit de RI&E, V&G plannen en uit de standaard database om een inspectie document/checklist op te stellen. De standaard database bevat standaard inspecties op gebied van werkzaamheden en thema’s. Deze thema’s zijn o.a. document inspecties, PBM’s, samenwerking, gehoor.

Systeem eisen

Server

De server dient een Windows 2003 server te zijn, met minimaal MS SQL 2005 en IIS 6 met de .net framework 3.5.
Daarnaast kan VBS² voor u de hosting verzorgen.

Cliënt

De cliënt dient minimaal Internet Explorer 7, Firefox 3 of Chrome geïnstalleerd hebben. Daarbij moet de website toegevoegd worden aan de vertrouwde websites.

 

Gerelateerde pagina's


RI&E nog uitvoeren?
VBS² kan voor u uw RI&E uitvoeren en deze in MaVIS verwerken.

Controle/Coördinatie uitvoering
Komt de geschetste situatie overeen met de praktijk?
Is er coördinatie noodzakelijk?


Voldoen uw dossiers?
VBS² biedt ondersteuning bij het opstellen en/of beoordelen van de dossiers.